Sinds 2008 legt SIA-MPL zich toe op de analyse van de bedrijfsprocessen en sleepte het jaar daarop de certificaten van ISO 9001:2015 en ISO 45001:2018in de wacht. In januari 2013 werden beide erkenningen hernieuwd, dankzij periodieke controles bedoeld om de vereisten en bevoegdheden gevraagd door de systemen in stand te houden.

De tevredenheid van de klanten staat hoog in het vaandel bij SIA-MPL.
De nadruk ligt op het bieden van veiligheid en betrouwbaarheid van het product.

De feedback van de klanten over thema‘s zoals de kwaliteit van het product, de leveringstermijnen, de communicatie met het personeel van de commerciële diensten/verkopers en de duidelijkheid van de documenten is, samen met de meegeleverde technische informatie, van wezenlijk belang voor de groei en ontwikkeling van het beheer en de productie.

Voorrang aan erkende leveranciers van grondstoffen. Is dit niet het geval, dan zal SIA-MPL aan de hand van directe audits bepalen of ze geschikt zijn.
De combinatie van hoge kwaliteit van de materialen en een zorgvuldig ontwerpmodel maken het mogelijk eventuele gebreken gaandeweg op te sporen en te voorkomen.
De resultaten zijn: een afgewerkt product dat daadwerkelijk overeenkomt met de behoeften van de klant en een beperking van de vaste kosten.

SIA-MPL heeft zijn systeem afgestemd op de nieuwe norm ISO 9001:2015.
De opleiding van het personeel inzake veiligheid en kwaliteit wordt dus van fundamenteel belang, op elk niveau. SIA-MPL investeert dan ook vooral in deze domeinen.